Solid State Doctor 3,1 recension: SSD TRIM

För alla som inte kör Windows 8.1 med sin ”optimera enheten”-kommandot, har det inte varit en hel del alternativ för att tvinga din SSD att rengöra huset-dvs radera celler, konsolidera data, eller andra tekniker SSD leverantörer använder för att säkerställa att enheten fortsätter att prestera på topp och inte drabbas av försvagande sjukdomar såsom radering-före-skriv påståendet. Solid State Doctor, en verktygslåda från LC Technology data recovery house, kommer att driva nästan alla SSD med att städa upp platsen via TRIM-kommandon.

Marknaden krymper

Tyvärr, under några korta månader sedan jag började med min utvärdering, har leverantörer som SanDisk och Samsung lagt till detta tricket och även andra till deras verktyg, så att $ 39 Solid State Doctors marknaden krymper. Som sagt, om din enhet är leverantör inte erbjuder en TRIM-verktyg, och det gör inte varje säljare , så är Solid State Doctor det enda alternativet vi är medvetna om. Och för Techs förblir det ett attraktivt alternativ eftersom det undanröjer behovet av att ha flera leverantörsspecifika verktyg.

Tre grundläggande kategorier

Solid State Doctor funktioner faller under tre grundläggande kategorier, allt nås via ikoner till vänster om användargränssnittet: Information, som ger dig en grundläggande översikt över vilket som enheten är vald; S.M.A.R.T, där du kör snabba och / eller full diagnostik och ser resultatatet; och verktyg där du kan radera säkert, TRIM, över bestämmelsen (reservera mer hårddiskutrymme för döda celler, etc.), eller klona en SSD.

Täcker allt du vill göra

I ett nötskal, Solid State Doctor, som utvecklades som ett internt verktyg, täcker allt du vill göra med en SSD. Utanför partitionering , som alla operativsystem kan hantera. Jag har använt alla Solid State Doctor funktioner flera gånger och jag har aldrig haft problem med det under de fem månader jag har använt Solid State Doctor . Det finns några smärre problem : det kan vara långsam att starta upp eftersom den räknar upp enheter, och det kommer inte att fungera med RAID (ingenting jag är medveten om gör det), SCSI eller SAS.

Mindre klagomål

Solid State Doktorns gränssnitt och utseende har förbättrats något sedan 3,0. Det ser inte lika smart ut som en del av verktygslådor de leverantörer haravstängnings knappen, men det är en skönhet i detta avseendet. Min endast mindre gränssnitt klagomål är att programmet inte slutar när du trycker på _avstängnings knappen, det bara minimerar den till aktivitetsfältett. Det är vettigt om du har valt att trimma din SSD automatiskt på ett schemaavstängnings knappen, ett alternativ programmet geravstängnings knappen, men i övrigt finns det ingen logik i att programmet inte stängs av _t. Du kan naturligtvis stänga av den från menyfältett. Utöver det så fungerar Solid State Doctor väldigt logiskt och förväntatt.
Solid State Doctor är användbart, kapabel och pålitlig; i min bok är det så bra som det kommer att bli. Om din leverantör inte har fått sin verktygslåda att agerar tillsammans, eller om du bara vill ha ett verktyg som fungerar med alla leverantörens SSD, då borde du gå för Solid State Doctor..

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy