Swift- Apples nya programmeringsspråk för iOS och OS X.

Apple swift

I över 20 år har programmerare använt sig av Objective-C, ett mycket bra program. Nu anser man dock att det kan vara dags med ett bra programmeringsspråk utan de problem som Objective-C har. Därför annonserade Apple att deras nya språk Swift kommer att ersätta Objective C som utvecklarna använder för att skapa iOS och OS X appar.

Detta gjordes av Craig Federighi, vd för Apples Software Engineering, vid deras internationella konferens WWDC. Han förklarade också att Swift och C kan användas tillsammans i appen, så man behöver inte göra några abrupta förändringar utan kan ta itu med det gradvis.

En stor skillnad mellan Objective C och Swift är hur lite koder man behöver skriva för att få igång Swift. Enligt Apple så är Swift också mycket snabbare än Objective-C apparna, 93 gånger så snabba faktiskt.

När Apple visade fram Swift steg det ett jubelrop från publiken, det här är något man väntat på. De annonserade också att Swift appar kan läggas in i App Store med en gång.

För att hjälpa alla användare har Apple också gett ut en eBok om Swift, som är gratis att ladda ner.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy