Twitter Appens risker

Twitter har nyligen meddelat att de kommer att sammarbeta med MoPub genom att tillåta marknadsförare att marknadsföra och distribuera sina mobila applikationer på Twitter. Det låter säkert jättebra för vissa men något som vissa inte förstår är att det finns folk som kan utnyttja det här systemet. Användare på Twitter kan ladda ner appar från sitt nyhetsflöde utan att tänka på det.

Det här är en bra möjlighet för företag som är inriktade på att marknadsföra genom sociala medier. Tidigare har MoPub nått över en miljard unika enheter varje månad. Men nu kommer de även att kunna marknadsföra till 241 miljoner aktiva användare på Twitter. De har dessutom fler än 130 miljarder annonser till IOS och Android tillgängliga varje månad.

Globala chefen för säkerhetsforskning på Sophos vid namn James Lyne håller med att det hela är vettigt ut ett marknadsförningsperspektiv, men att det finns oerhört många möjligheter att missbruka hela systemet. Dock framgår det inte hur marknadsförning av appar kommer att ske och ifall det finns möjligheter för illasinnade leverantörer att skapa annonser och betala för distribution av deras skadliga programvara.

Tim Erlin som är chef för IT säkerhet och riskstrategi på Tripwire anser att det hela inte är ett unikt säkerhetsproblem då användare på Twitter redan klickar på länkar som är förkortade utan någon som helst anvisning på vart de leder. Många av de här attackerna är oftast bara framgångsrika då en aktiv Twitter medlem med tusentals följare delar med sig av en förkortad länk som innehåller skadlig programvara då hens följare brukar klicka på hens länkar frekvent. Dock tycker Tim Erlin inte att det hela är något slags vilda västern.

En säkerhetsforskare på Tripwire påpekar att systemet som Twitter och MoPub jobbar på kommer endast tillåta att marknadsföra appar genom Google Play eller iTunes App store. Dessa plattformar är säkra men trots det har skadlig programvara upptäckts flera gånger i olika appar. Hans säger också att ifall sammarbetet inte genomförs på rätt sätt kan det hela lätt missbrukas för olika attacker.

Trots att Twitter har tillräckligt med säkerhetskontroller för att validera alla de olika markandsförare och appar som officiellt distribueras via det sociala nätverket kommer det faktum att legitima tweets kommer att innehålla länkar för att ladda ner appar.

Så tänk på att inte trycka på alla förkortade länkar som kommer upp på twitter, ladda inte ned alla appar du ser heller. Vissa kan ju innehålla skadlig programvara, och det vill du nog inte ha.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy