Ubuntu 14.04 LTS fungerar bättre med högupplösta skärmar

Äntligen har Ubuntu 14.04 ’Trusty Tahr’ kommit, bara en vecka efter att Windows XP support slutade gälla. Ubuntu 14.04 har förbättrat stöd för högupplösta skärmar och stöd för surfplattor. Det går hämta helt gratis från Cononical hemsida för Ubuntu.

Vad betyder LTS?

LTS-versionen av Ubuntu ger längre support tid en vanliga versioner. Vanliga versioner av ubuntu har bara support under 9 månader och LTS-versionen har support under 5 år. Ifall Ubuntu ska användas på ett företag där support är viktigt är LTS-versionen perfekt. I LTS-versionerna fokuserar man mindre på nya funktioner och istället så fokuserar man på stabilitet. Men LTS-versionen är också väldigt bra för användare som aldrig har använt sig av Ubuntu för.

Canonical pitchar Ubuntu 14.04 som en kostnadseffektiv ersättning för Windows XP och Windows 7. Utgåvan erbjuder en solid, intuitiv upplevelse som är lätt att hantera.

Även med stabilitet i fokus så erbjuder den nya versionen många intressanta förbättringar. Några av dom som är mest kända är förbättrat stöd för hög pixeltäthetskärmar och optimering för multi-touch styrplattor.

Ubuntu blir klart för touch.

Det är väldigt viktigt eftersom Canonical har släppt den officiella versionen av Ubuntu för surfplattor. Det finns inga surfplattor med stöd för operativt än men Canonical säger att vi kommer få se några modeller under året. Ubuntu 14.04 LTS kommer bli grunden för första versionen av Ubuntu för surfplattor.

Canonical plan med Ubuntu är att skapa en Linux-baserad distribution till alla typer av skärmar. Det låter mycket likt Microsofts mål med Windows 8.1.

För utvecklar finns det möjlighet att installera Ubuntu för surfplattor på Nexus 10 och andra generationens Nexus 7 surfplattor. Observera att detta är bara för utvecklare och att det inte kommer finnas något långsiktigt stöd.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy