Varför bra seo är viktigt för en e-butik

E-handel SEO

De allra flesta idag har hört om SEO, eller sökmotorsoptimering som det står för. I princip går det ut på att man skriver och designar sina hemsidor för att de ska hittas av sökmotorerna och därefter få en högre rank på nätet. När folk söker på det man  håller på med vill man synas på första sidan, det är till ens egen sida de ska komma till så fort som möjligt.

Det en del inte riktigt uppskattar är hur väldigt viktigt det är med bra SEO för en e-butik. Utan att överdriva kan man faktiskt påstå att det kan vara skillnaden på vinst och förlust. Därför är detta ett område som man ska undersöka noga och investera både tid och pengar i.

Dessa sökmotorer, som Google, Bing, Yahoo och andra, är som stora spindlar som konstant söker igenom nätet. De ser efter vad ens sajt handlar om och om man har unik information. Samtidigt ser de på vilka andra sidor som länkar till ens sajt och vilka länkar som går till andra sidor. Allt detta bearbetas sedan och man blir rankad på nätet. Med tanke på alla de miljontals sidor som finns så förstår man att det är viktigt att bli sedd av dessa sökmotorer.

Man kan göra mycket för att ranka högre, men det är ett kontinuerligt arbete. Det gäller att inkludera de sökord och fraser som folk använder för att hitta det de vill ha på ens egen sajt. Då kommer sökmotorerna att se dessa och förhoppningsvis inkludera ens  hemsida i sökresultaten. Taggar, bilder och rubriker är också mycket viktiga. Allt som en sökmotor kan se och som gör att man står ut som relevant och unik inom branschen.

Genom att vända på det hela kan man också inse att utan SEO är man så gott som förlorad. Om Google eller andra sökmotorer inte ser några relevanta nyckelord på sajten, eller ifall man inte har taggar och bildtexter  som passar ihop med ämnet. Det kan också vara att inga sajter länkar till ens hemsida, speciellt viktigare sajter. Allt detta kommer att göra att sökmotoren inte anser att ens sajt är något värd. Den kan vara hur fin som helst, men den kommer inte att inkluderas i sökresultaten. Vilket i sin tur gör att folk inte kommer att hitta fram till sajten, och man inte säljer något. SEO är alltså något som man verkligen ska prioritera när man bygger upp sin e handel.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy