Wayback maskinen passerar 400 miljarder registrerade webbsidor

Wayback Machine

Wayback maskinen passerar 400 miljarder registrerade webbsidor, som täcker nätet från slutet av 1996 ända fram till för ett par timmar sedan. 

Internetarkivet förkunnade idag en enorm milstolpe för sin Waybackmaskin: 400 miljarder registrerade webbsidor. Denna information inkluderar nätet som det har sett ut vid vilken given tid från slutet av 1996 fram till för bara ett par timmar sedan.

För att fira den här milstolpen har Internetarkivet gett ut en lista med höjdpunkter som Wayback maskinen har registrerat genom årens lopp:

-2001, Wayback maskinen lanseras

-2006, ArchiveIt lanseras (arkivera det), som tillåter bibliotek att prenumerera på tjänsten för att kunna skapa samlingar med nätinnehåll

-25 mars 2009, The Internet Archive and Sun Microsystems lanserar ett nytt datacentrum som lagrar hela Internetarkivet och servrar Waybackmaskinen. Det här 3 petabyte datacentret hanterar 500 förfrågningar i sekunden hemifrån sin container.

-15 juni 2011, HTTP arkivet blir en del av Internetarkivet, vilket lägger till informatin om hur webbsidor fungerar till samlingen med internetinnehåll.

-28 maj 2012, Wayback maskinen blir tillgänglig i Kina igen, efter att den varit stoppad under några år utan varning.

-26 oktober 2012, Internet arkivet gör 80 terabyte med arkiverat webbgenomsökningsinformation från 2011 tillgängligt för forskare, för att kunna se hur andra skulle kunna använda eller lära sig från detta innehåll.

-Oktober 2013, Nya funktioner för Waybackmaskinen lanseras, bland annat möjligheten att se nyligen genomsökt innehåll en timme efter att det arkiverats, en ”Spara Sida”-funktion så att vem som helst kan arkivera en sida, och en ansträngning att fixa brutna länkar på nätet, med början från WordPress.com och Wikipedia.org.

-Också oktober 2013, Waybackmaskinen ger tillgång till viktiga federala regeringssajter som vanligtvis stänger ner under ett Federal Government Shutdown.

Framåt och uppåt! Kommer Waybackmaskinen att ha 500 miljarder webbsidor registrerade år 2015? Vi kommer inte att vara förvånade om det sker tidigare.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy