Wearables och design kommer att vara stora ämnen på Googles I/O

Google I/O

Googles årliga I/O konferens för utvecklare kommer att hållas i San Fransisco i juni, och det verkar som att wearable datorisering kommer att ta en stor del av rampljuset, tillsammans med en betoning på bättre design.

Google publicerade sitt program för showen i fredags, och det ger en hel del information om vad man kan förvänta sig nästa månad, tillsammans med en del ledtrådar på vad Google prioriterar för tillfället.

Även om konferensen är riktad till utvecklare, finns det flera anledningar till varför vanligt folk också bör visa intresse. Google I/O är trots allt tillfället där företaget lanserade Google Glass för ett par år sedan, och man vet aldrig vilka överraskningar de har på gång den här gången.

En sak som inte är överraskande: Wearables kommer att vara stort. Google släppte sitt Android programvara för ett par månader sedan och det har gett utvecklar olika tips på vilken typ av enheter och appar de kan bygga- till att börja med satsar man på klockor- och hur de ska gå tillväga.

 

Google Glass förväntas bli ett stort diskussionsämne på Google I/O nästa månad.

Det blir också många sessioner om Google Glass vars försäljning har spritts. En av sessionerna ”Hack Your Glass” kommer att visa utvecklarna vilka verktyg och APIs (application programming interfaces) som finns till hands för att skapa mer kreativa appar för apparaten.

Det verkar också som att man kommer att fokusera mycket på design i år, med betoning på att skapa appar som är ser mer attraktiva ut på olika enheter och plattformar.

Google är kända för att använda data för att få igenom sina beslut, och en av sessionerna kommer att utvidga hur utvecklare kan använda efterforskningar och analyseringsteknikeer för att bättre kunna mäta subjektvia erfarenheter, som intuitiv, förståelig och frustrerande.

En annan session handlar om Polymer, en utrustning för programvara som släpptes vid förra årets I/O, som Google menar kommer att revolutionera designer processen och skapa framtidens Uis. Ytterligare sessioner kommer att utforska färgpaletter, iconografi, typografi och användandet av fotografering och illustering i programvaredesign.

Förutom sin minimalistiska hemsidan har Google tidigare inte direkt varit känt för snygg design- det har mer varit Apples domän. Men när man har mer och mer hårdvara, som Glass och Nest smart termostat som de nyligen köpte, måste detta ändras på.

Det finns till och med en session om ”Nest developer program” som skulle kunna utvidga lite om hur utvecklare kan länka Nest till andra appar och apparater i hemmet.

Ett ämne som verkar lysa med sin frånvaro är Google+. Man har spekulerat en hel del om Googles sociala nätverks framtid, ända sedn Vic Gundotra, som deltog i dess skapelse, lämnade företaget förra månaden. En del tror att den kommer att förvandlas till en identitets plattform för att ge tillträde till andra Google tjänster. Vilket som- förvänta inte allt för mycket betoning på det under I/O.

Konferensen kommer att hållas 25 och 26 juni.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy