Windows på mac blir enklare

windwos på mac

Även de som trofast håller fast vid sin Mac dator, har då och då behov av att köra en Windows app. Till sin hjälp har man då Parallels Desktop, som nu också kommer ut i en fräsch och uppdaterad version. Förutom att ta hand om allt detta har Parallells också förbättrat sig med bättre integrering mellan gäst och det OS som är host, samt support för det kommande OS X Yosemite, samt bättre interaktion rent allmänt.

Man har verkligen arbetat hårt på att göra den nya Parallells bättre för användarna. Bland annat har man 30 procents mer batteritid för MacBook, 60 procent snabbare laddning av snapshots, 50 procent snabbare Office 2014 appar och 48 procent snabbare öppnande av Windows filer. Denna virtuella programvara kommer också att utnyttja diskplats och minne på ett mer effektivt sätt. Man kommer inte att använda mer än nödvändigt av tillgänglig diskplats, och även städa upp vartefter man går framåt. Behovet av minneskapacitet, däremot, kommer att minska med 10 procent.

Sedan har man alltså en bättre relation mellan Windows och OS X som är en av höjdpunkterna med den nya 10 versionen. Användarna kommer att kunna dela med sig av information från sina Windows VM via olika tjänster som man satt upp i OS X Internet konton, som till exempel Twitter, Facebook, Vimeo och Flickr. Sedan har man Apples egna metoder för att dela med sig, som epost, AirDrop och Messages. När man installerar nya appar i Windows kommer dessa att synas i OS X startmeny (Launchpad) och filerna kan dras och släppas i en VM ikon för att få upp Windows. Det finns även support för  att dra-och-släppa filer i de virtuella maskineran som kör OS X.

Med den kommande lanseringen av Yosemite kommer Parallell också att få flera sätt att länka de två operativsystemen med. Man kan till exempel se Windows notiser i Yosemites Notificatino Center, och Windows VM kommer att kunna fungera med iCloud Drive, iMessages och för att skicka SMS text. Men eftersom Yosemite ännu inte är fullt utvecklad för marknaden kommer det inte att finnas så mycket support. Men Parallell tänker ge fullt support av den nya version OS X när den officiellt släpps lite senare i höst.

Samtidigt så satsar Parllells på företag genom att uppdatera Mac Enterprise Edition för Parallels desktop, som bland annat gör det möjligt för IT chefer att ha support för Windows appar åt sina Mac användare, styrka USB användning och tillåta krypterade OS X virtuella maskiner att använda FileVault.

Man kan få Parallels Desktop 10 för 50 dollar om man redan har Parallels versioner 8 och 9, det blir då en uppdatering. I slutet av augusti kommer det att erbjudas också till nya användare, men den fulla versionen kommer att ligga på cirka 700kr.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy