Windows XP användare – utsatta för hackerattacker

Microsoft har gått ut med många varningsmeddelande om att de ska avveckla Windows XPs underhåll. Nu är det dags att se vad som händer när en högt prioriterad säkerhets rådgivare är utfärdad och Windows XP användare inte kan fixa problemen.

Säkerhets forskare på FireEye har avslöjat en brist i hur Internet Explorer referenser tillgängliga minnen som användas av adobe flash. Många undrar om det här påverkar Internet Explorer 11 och alla de fem föregående versioner. Ja, det gör det, hela vägen tillbaks till Internet Explorer 6 som fortfarande används av vissa trots samordnande insatser av bland annat Microsoft som avrått folk att använda det.

Enligt ett inlägg av FireEye är allt som behövs en speciell utformad flash fil för att kompromissa internet Explorer. När den är installerad kan en angripare nästan göra vad den vill med din dator. Men den goda nyheten med den hela är att du inte behöver råka ut för dessa otäcka attacker ifall du använder dig av pålitliga webbläsare som Google Chrome och Mozilla Firefox. Oftast sker attackerna på hemsidor och videosajter där olika pop up fönster kommer fram. Om du har konfigurerat ditt Windows konto på sådant sätt att du inte har behörighet till administrations inställningar kan ”skurkarna” bara kunna göra saker som någon på ett gästkonto på datorn skulle kunna göra. Eftersom dessa attacker bygger på Adobe flash player kommer du att vara säker då du avinstallerat det programmet. Men för Windows 8 användare kommer dessvärre sämre nyheter. Internet Explorer och Flash är redan förinstallerat på dessa operativ system och det går inte att avinstallera dem. Men det hjälp av Internet Explorers ”Enhanced Protected Mode” kan du skydda dig tills problemet är åtgärdat. För att aktivera det här skyddet ska du gå in på avancerade inställningar och sedan in på avsnittet ”säkerhet”. Klicka sedan på Aktivera Enhanced Protection Mode. Efter du är färdig med installationen måste du starta om IE för att installationen ska gälla.

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy