Xbox One eller Playstation 4

Xbox One och Playstation 4 har varit ute på marknaden ett tag, men vilken är egentligen bättre?

Vi kommer att sätta båda konsolen mot varandra i en mängd olika kategorier för att avgöra vilket system som kommer ut på topp.

Priset

Du kan tjäna på att köpa en Playstation 4 över en Xbox One eftersom den kostar ett par hundralappar mindre. Men ett par hundralappar är inte det ända du kan spara när du väljer en Playstation 4 över Xbox One.

Både Microsoft och Sony erbjuder premiumabonnemang till sina online-tjänster. Xbox-användare kan få ett år av Xbox Live Guld för 549kr, och PlayStation-användare kan få ett år av Playstation Plus för 480kr.

För båda systemen, krävs premium-tjänsten för att spela spel på nätet. Men Xbox One kräver också Xbox Live Guld för att använda online-medietjänster eller OneGuide funktionen. Medan Playstation 4 inte behöver Playstation plus medlemskap för att använda tjänster som Netflix, Hulu Plus eller andra appar.

Playstation 4 vinner när det handlar om pris!

Hårdvara

PlayStation 4 har ett litet försprång tack vare hjälp av GDDR5 RAM istället för DDR3 RAM-minne som används i Xbox One, men förutom att deras hårdvara är otroligt lika har båda 8-core AMD processorer, 8 GB minne, 500 GB interna hårddiskar och Blu-ray optiska enheter.

På grund av olika arkitekturer och operativsystem är det omöjligt att direkt jämföra Xbox One och PlayStation 4. De är så lika att vi inte kan förklara en att vara överlägsen baserad på specifikationer, och de är olika nog att vi inte direkt kan jämföra prestanda.

Det blir lika!

Kamera

Xbox One innehåller Kinect-kamera, vilket ger röststyrning och ansiktsigenkänning för systemet och erbjuder flera användbara funktioner. PlayStation 4 innehåller inte någon kamera, men den valfria Playstation kameran erbjuder liknande funktionalitet. PlayStation 4 röst kontroller är mycket mindre flexibla eller sofistikerade än Xbox One. Microsofts konsol är också den enda som kan använda Skype, och utan videochatt finns det ingen anledning att spendera dina hundralapparna på PS4 kameran.

Xbox One Vinner när det handlar om kameror!

Kontroller

Xbox One spelkontrollen är en något uppdaterad version av Xbox 360-handkontrollen, med en något mer rundad känsla och triggerknappar som erbjuder individuell force feedback (Force feedback är en teknik där information överförs till användaren via vibrationer). Dualshock 4, Playstation 4 spelkontrollen, är en helt renoverad spelkontroll som håller de bästa delarna av Dualshock 3 spelkontrollen och fixar det värsta. Den har även en inbyggd högtalare och ett potentiellt användbart men hittills underutnyttjad touchpad i mitten.

Sammanfattning

PlayStation 4 är ekonomiskt överlägsen som en ren spelsystem, men Xbox One är överlägsen som en omfattande mediasystem som fungerar som ett spelsystem. Hursomhelst, som alltid, bör den största avgörande faktorn vara vilket spel du vill spela, och vilken plattform som kommer att ha dem.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy