Yahoo kommer att ta bort Facebook eller Google login på Flickr

Flickr

Nu kommer det inte längre att vara möjligt att använda Google eller Facebook för att logga in på Flickr. Detta är något som Yahoo har sagt allt sedan årets början, man kommer stegvis att ta bort denna möjlighet från alla sina applikationer. Först var det deras sporttjänst, och nu är det alltså Flickrs tur. Man har redan skickat ut en epost ill alla användare på sajten och sagt att efter den 30 juni kan man inte längre logga in med Google eller Facebook ID.

Det var för tre år sedan som Yahoo inkluderade tredjepartis login, det var ett sätt att få fler användare. Men nu måste man skapa ett Yahoo konto och koppla ihop det med fotosajten. Om man redan har ett Yahoo ID, som inte ännu är kopplat till Flickr, uppmuntras man att använda detta. Det verkar som att nu när Flickr har vuxit till sig och blivit så populärt att Yahoos chef Marssa Mayer försöker använda detta för att bygga upp Yahoo självt.

Ett Yahoo konto är så mycket mer än epost. Man kan använda det i andra Yahoo portaler, som till exempel sport, väder och nyheter, för att göra det mer personligt och lättare att använda. Sedan finns det mobilappar som Yahoo News Digest, den har vunnit Apple Design Award två gånger.

Det är ännu inte klart precis när Yahoo kommer att ta bort Google och Facebook ID login från sina andra tjänster, men vi återkommer om detta.

 

Jag har goda erfarenheter av att designa moderna och användarvänliga hemsidor med hjälp av HTML5 och CSS3. Jag anpassar hemsidor för olika plattformar T.ex. mobiler och surfplattor, för att kunna tillfredsställa alla användare. Jag använder mig även av jQuery vilket gör hemsidorna mer responsiva, interaktiva och användarvänliga. Dessutom har jag väldigt mycket erfarenhet med dynamiska webbsystem och hantering av MySQL databaser med PHP.
Privacy Policy